Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Увага! Важлива інформація бажаючим перейти на спрощену систему оподаткування

опубліковано 14 червня 2024 о 11:57

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що суб'єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм ПКУ, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування. Такий перехід на спрощену систему оподаткування дозволено один раз протягом календарного року. Для цього суб'єкт господарювання подає до контролюючого органу за місцем податкової адреси заяву. Заява подається за вибором платника податків, якщо інше не передбачено ПКУ, в один з таких способів: 

1) особисто платником податків або уповноваженою на це особою; 

2) надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення; 

3) засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України від 22 травня 2003 року № 851-ІV "Про електронні документи та електронний документообіг" та від 05 жовтня 2017 року № 2155-VIII "Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги". 

Звертаємо увагу, що заяву необхідно подати до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Слід пам'ятати, що перехід на спрощену систему оподаткування суб'єкта господарювання, зазначеного в абзаці першому підпункту 298.1.4 пункту 298.1 статті 298 ПКУ, може бути здійснений за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб'єктом господарювання дотримано вимоги, встановлені в пункті 291.4 статті 291 ПКУ.