Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У 2024 році до місцевих бюджетів Вінниччини надійшло 2,1 млн грн туристичного збору 

опубліковано 18 липня 2024 о 12:48

Упродовж І півріччя 2024 року до місцевих бюджетів Вінниччини надійшло більш ніж 2,1 млн грн туристичного збору. Про це повідомила в.о. начальника Головного управління ДПС у Вінницькій області Оксана Домерат.

При виконанні прогнозованих показників, проти аналогічного періоду минулого року цьогорічні надходження зросли на 746,8 тис. грн.

Очільник обласного податкового відомства нагадала, що відповідно до п. п. 10.2.2 п. 10.2 ст. 10 та п. 268.1 ст. 268 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) туристичний збір належить до місцевих зборів, кошти від якого зараховуються до місцевого бюджету.

Платниками збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці з метою тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі). Відпочивальники перед тимчасовим розміщенням сплачують суму збору авансовим внеском податковим агентам, які справляють збір за ставками, визначеними рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади.