Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Вінниччини сплачено 274,0 млн грн податку на нерухоме майно

опубліковано 29 серпня 2024 о 08:40

«Впродовж січня-липня 2024 року до місцевих бюджетів Вінниччини надійшло майже 274,0 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки»,– зазначила під час зустрічі з представниками місцевих громад в.о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Оксана Домерат. Вона додала: «Зазначена сума перевищує показник аналогічного періоду минулого року майже на 77.8 млн грн».

Наразі, за словами посадовиці, понад 61,3 відс. із загальних надходжень податку на нерухомість або близько 166,1 млн грн сплатили юридичні особи. Решту, майже 107,9 млн грн, перерахували до місцевих бюджетів громадяни.

Оксана Домерат нагадала присутнім, що до 1 липня 2024 року повідомлення-рішення про суму нарахованого податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, були надіслані усім власникам «понаднормових» квадратних метрів житлової площі. Відтак упродовж 60 календарних днів, з дня отримання таких повідомлень, платники зобов'язані перерахувати суму податку на зазначені у повідомленні реквізити.

Разом із тим очільниця податкової служби Вінниччини запросила для звірки до Центрів обслуговування платників за місцем своєї податкової адреси (реєстрації) тих, хто є потенційним платником податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, але з певних причин не отримав повідомлення-рішення, або ж у кого відбулись операції з нерухомістю, про які не знають у контролюючих органах, тощо.