Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про деякі умови зберігання пального

опубліковано 30 серпня 2024 о 09:03

ГУ ДПС у Вінницькій області інформує платників податків, що з 27 липня 2024 року набрав чинності Закон України від 18.06.2024 №3817-IX "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюнової сировини, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального". Звертаємо увагу, що розділ VII "Ліцензування" Закону №3817 набирає чинності та вводиться в дію з 1 січня 2025 року (крім п. 22, 23, 25 частини другої ст. 46 "Припинення дії ліцензії на право провадження відповідного виду господарської діяльності", якою встановлено підстави для прийняття органом ліцензування рішення про припинення дії ліцензії на право провадження відповідного виду господарської діяльності, і ст. 49 "Порядок інформування суб'єктів господарювання про вартість ліцензій на право провадження відповідних видів господарської діяльності"). При цьому, п. 24 розділу XIII "Перехідні положення" Закону №3817 на період дії воєнного стану в Україні та протягом 30 днів з дня його припинення або скасування: 

установлено право суб'єкта господарювання зберігати пальне, яке споживається для заправлення електрогенераторної установки в обсязі до 2000 літрів на кожному об'єкті, що забезпечений електрогенераторною установкою, без отримання дозвільних документів (документів дозвільного характеру, ліцензії на право зберігання пального, результатів надання інших адміністративних послуг); 

зберігання пального, яке споживається для заправлення електрогенераторної установки в обсязі понад 2000 літрів на кожному об'єкті, що забезпечений електрогенераторною установкою, здійснюється суб'єктом господарювання на підставі декларації про провадження господарської діяльності із зберігання пального, яка безоплатно подається до територіального органу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику.