Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Внесок платників Вінниччини до бюджету наблизився до 21,3 млрд грн

опубліковано 03 вересня 2024 о 14:58

Впродовж січня-серпня 2024 року внесок платників Вінниччини до зведеного бюджету наблизився до 21,3 млрд грн податків, зборів та інших обов’язкових платежів. Про це під час нещодавньої зустрічі з бізнесом зазначила в.о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Оксана Домерат.  

За її словами проти минулорічного податкові платежі зросли на 21,7 відсоток або майже на 3,8 млрд грн. 

Під час формування платниками вінницького краю зведеного бюджету, найвагомішими платежами стали податок на доходи фізичних осіб – майже 9,0 млрд грн, податок на додану вартість – понад 3,4 млрд грн, податок на прибуток – близько 2.1 млрд грн,  єдиний податок – майже 1,7 млрд грн.

Якщо аналізувати надходження у розрізі бюджетів, то за словами посадовиці, до державного бюджету впродовж восьми місяців 2024 року перераховано майже 11,2 млрд грн, до місцевих бюджетів Вінниччини – близько 10,2 млрд грн. 

“Отож, - підсумувала Оксана Домерат, - наші платники не злякались викликів сьогодення. Вони започатковують власну справу, інвестують у розвиток підприємництва, створюють нові робочі місця і кожною гривнею сплачених податків наближають нашу Перемогу. За це вам наша глибока шана і подяка.”