Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Результати роботи відділу з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Вінницькій області за січень-березень 2021 року

опубліковано 16 квітня 2021 о 15:23

У січні-березні 2021 року відділом з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Вінницькій області проведено 96 заходів з протидії корупції , з яких:

- 93 навчальних заходи (лекції, семінари);

- 3 публікації розміщено на субсайті територіального органу ДПС (щодо шахрайських дій, здійсненими невідомими особами відносно посадових осіб ГУ ДПС у Вінницькій області, роз'яснення, щодо електронного декларування).

165-ти посадовим та службовим особам в індивідуальному порядку надано методичну та консультативну допомогу з питань дотримання вимог антикорупційного законодавства, правильності та повноти заповнення е-декларації.

Вжито 514 заходів щодо запобігання та усунення конфлікту інтересів, в т.ч. шляхом усунення від виконання завдань, вчинення дій, прийняття рішень чи участі в його прийнятті, обмеження доступу до інформації, перегляду обсягів службових повноважень, здійснення повноважень під зовнішнім контролем.

Розглянуто 2 повідомлення, отриманих від фізичних осіб щодо причетності службових осіб до вчинення корупційних або пов'язаних із корупцією правопорушень, інших порушень вимог Закону України “Про запобігання корупції” (із змінами та доповненнями) від 14.10.2014 №1700-VІІ, за результатами розгляду яких інформація не підтвердилася.

Проведено та взято участь у проведенні 7-ми службових перевірках.

Найбільш сприятливим результатом у боротьбі з корупційними правопорушеннями, а також вчиненням службових злочинів в системі, є не кількість виявлених правопорушень, а їх своєчасне попередження та профілактика.

Головне управління ДПС у Вінницькій області і надалі вживатиме вичерпних заходів щодо упередження та профілактики корупційних проявів, виявлення та ліквідації причин та умов їх існування, а також дотриманні антикорупційного законодавства відповідно до вимог Закону України “Про запобігання корупції”.