Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Літинській ТГ говорили про наповнення бюджету та старт податкової амністії

, опубліковано 26 серпня 2021 о 14:57

З метою забезпечення повноти наповнення місцевого  та державного бюджетів, проведено робочу зустріч начальника Хмільницького відділу ГУ ДПС у Вінницькій області Ігоря Катріна з головою Літинської ТГ Анатолієм Бичком  та керівниками структурних підрозділів.

Під час спілкування обговорено проблематику, щодо сплати земельного податку,  орендної плати, податку на нерухомість, приділено увагу питанню реальної кількості земельних ділянок, їх площ, цільового призначення,   наявності кадастрових  номерів, та нормативно-грошової оцінки ділянок.

Керівник громади наголосив  на  проблемі несплати ПДФО за місцем здійснення діяльності суб'єктами господарювання.  За результатами зустрічі створено систему комунікації з представниками органів місцевого самоврядування, фінансового, та земельного відділу  громади, для проведення спільних заходів з метою наповнення бюджету.

У свою чергу Ігор Катрін нагадав, що з 01 вересні 2021 року стартує одноразове (спеціальне0 добровільне декларування громадянами активів, з яких раніше не сплачувались податки, та сплата одноразового збору до бюджету. Зокрема він поінформував, що готівка в національній та іноземній валютах можуть бути задекларовані в одноразовій (спеціальної) добровільній декларації за умови розміщення їх на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України, до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.