Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платникам податків про одноразове добровільне декларування

, опубліковано 31 серпня 2021 о 11:57

Нещодавно у  приміщенні  Вінницької  ДПІ  заступник начальника ГУ ДПС у Вінницькій області  Ігор Бондар  провів ряд зустрічей з платниками податків з питань особливостей одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.

Посадовець поінформував присутніх  про  основні норми  Закону № 1539 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету». Зокрема  поінформував, що таке добровільне декларування активів, хто може скористатися одноразовим добровільним декларуванням та протягом якого періоду потрібно декларувати активи. Детально зупинився на об’єктах добровільного декларування та активах, які звільняються від декларування. Повідомив про  ставки оподатковування активів та терміни, у які необхідно сплачувати збір.

Підсумовуючи розмову Ігор Бондар зазначив: «Одноразове добровільне декларування доходів є правом, а не обов’язком громадянина. Отже виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані і цим самим отримати звільнення від  будь-якої відповідальності».

На завершення часники зустрічі мали можливість задати питання та отримати на них кваліфіковані відповіді.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»