Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шлях до кращого майбутнього - через сумлінну сплату податків, вважають платники податків і податківці Піщанської ДПІ

, опубліковано 17 вересня 2021 о 10:34

Шлях до кращого майбутнього - через сумлінну сплату податків, вважають  платники податків і податківці Піщанської ДПІ. Тож зустрічі фахівців податкової служби та суб’єктів господарювання, з метою ознайомлення з законодавчими змінами та виявлення резервів для забезпечення надходжень до місцевих бюджетів громад, тут здійснюються на регулярній основі.

Так днями уповноваженою особою ГУ ДПС у Вінницькій області Людмилою Сузанською, за участі начальника Піщанської ДПІ Станіслава Васелишина, проведено черговий блок зустрічей з керівниками фермерських господарств “ВИД”, “Яворівське”, “Явір”, “Лідер”, СВК “Прогрес”, ПРАТ “Сад України”, які здійснюють свою діяльність на території Піщанської, Студенянської ТГ та з представниками ПРАТ ПК “Поділля. Учасники зустрічей обговорили проблемні питання щодо сплати ПДФО, земельного податку, орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

В ході зустрічі, Людмила Сузанська звернула увагу на питання сплати ПДФО та військового збору в повному обсязі із фактично виплачених доходів за оренду паїв; на правове врегулювання земельних відносин у сільському господарстві; на неприпустимості участі сільгоспвиробників в схемах ухилення від оподаткування, забезпечення повноти декларування зобов’язань та проведення розрахунків з місцевим бюджетом. Зупинилася на питаннях легалізації заробітної плати, порядку офіційного оформлення найманих працівників. Сказала, що роботодавці, які порушують законодавство про оплату праці, погіршують не тільки соціальне становище працівників, а й економічне становище місцевих громад, так як не перерахований у бюджет податок на доходи фізичних осіб значно зменшує наповнення місцевої скарбниці.

Посадовець говорила про те, що відповідно до п.п. 266.4.3 п.266.4 ст. 266 ПКУ, пільги зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, не надаються на об’єкти, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів, тобто, здаються в оренду/лізинг, або використовуються у підприємницькій діяльності, в т.ч. для реєстрації місцезнаходження суб’єкта ФГ, ТОВ, ФОП.  

Також, розглянули процедуру одноразового (спеціального) добровільного декларування. Людмила Сузанська наголосила, що добровільному декларуванню підлягають валютні цінності, нерухоме та рухоме майно, земельні ділянки, цінні папери, паї у майні юридичних осіб, інші корпоративні права; будь-які джерела отримання дивідендів чи інших видів доходу, наприклад, депозит у банку, права інтелектуальної власності, пам’ятні монети і банкноти. Сказала, що для того, щоб задекларувати готівкові гроші, які не розміщені на рахунку в банку, їх потрібно розмістити на спеціальному рахунку в банку України до подання декларації. Повідомила за якими ставками оподатковуються задекларовані активи, і нагадала, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається безпосередньо декларантом в електронній формі через Електронний кабінет платника. Звернула увагу присутніх на переваги при застосуванні програмних РРО, електронних сервісів ДПС.

На завершення зустрічей відповіли на запитання, які цікавили платників.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»