Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця податківців із фермерськими господарствами Томашпільської ТГ продовжується

, опубліковано 05 жовтня 2021 о 16:04

Нещодавно, уповноваженою особою ГУ ДПС у Вінницькій області Людмилою Сузанською, за участі керівників структурних підрозділів ГУ ДПС у області Тетяни Жебричук, Галини Крисюк, Світлани Буги і Сергія Табана,  проведено зустрічі з керівниками та представниками фермерських господарств “Нива”, “Садівник”, “Гороховий А.В.”, “Горохова Г.Т.”,  “Добрий господар”, “Добрий господар 2”, “Дагор”, ПП “Мік-Агро”, “Відродження”, які здійснюють свою діяльність на території Томашпільської ТГ.

Метою проведених заходів є виявлення резервів для забезпечення надходжень до  місцевих бюджетів та ознайомлення з законодавчими змінами.  

Під час зустрічей обговорювали нагальні питання щодо сплати ПДФО, земельного податку, орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Людмила Сузанська звернула увагу на питання сплати ПДФО та військового збору в повному обсязі із фактично виплачених доходів за оренду паїв; на правове врегулювання земельних відносин у сільському господарстві; на неприпустимості участі сільгоспвиробників в схемах ухилення від оподаткування, забезпечення повноти декларування зобов’язань та проведення розрахунків з місцевим бюджетом. Посадовець зупинилася на питаннях легалізації заробітної плати, порядку офіційного оформлення найманих працівників. Сказала, що роботодавці, укладаючи трудові договори з працівниками отримують імідж соціально відповідального підприємства та можливість залучати кращих фахівців. Також, говорила про те, що відповідно до п.п. 266.4.3 п.266.4 ст. 266 ПКУ, пільги зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, не надаються на об’єкти, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів, тобто, здаються в оренду/лізинг, або використовуються у підприємницькій діяльності, в т.ч. для реєстрації місцезнаходження суб’єкта ФГ, ТОВ, ФОП. Звернула увагу присутніх на переваги при застосуванні програмних РРО, електронних сервісів ДПС.

На завершення розглянули процедуру одноразового (спеціального) добровільного декларування та відповіли на запитання учасників заходу.

Зустрічі пройшли в конструктивній обстановці, аграрії висловили свою вдячність за отриману інформацію та готовність працювати в правовому полі і сплачувати податки для розвитку своєї територіальної громади.