Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про наповнення місцевого бюджету Крижопільської ТГ та вирішення нагальних питань сьогодення, йшлося під час зустрічі

, опубліковано 06 жовтня 2021 о 16:45

Уповноваженою особою ГУ ДПС у Вінницькій області Людмилою Сузанською днями проведено зустріч з головою Крижопільської селищної ради Володимиром Василишиним та іншими фахівцями громади з питань досягнення стабільних результатів у наповненні бюджету громади та вирішення нагальних питань сьогодення.

На зустрічі, зокрема, йшлося про об’єднання зусиль щодо пошуку резервів сплати податків і зборів для забезпечення росту надходжень до бюджету Крижопільської селищної ради та надання роз’яснень новацій податкового законодавства.

Посадовці активно обговорили питання адміністрування майнових податків, ефективної координації роботи в напрямку наповнення місцевого бюджету громади за рахунок своєчасної та повної сплати фізичними особами земельного податку, орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, податку з доходів фізичних осіб, оподаткування доходів «одноосібників». Також, звернули увагу на шляхи погашення податкового боргу, легалізацію зайнятості населення, порядок офіційного оформлення найманих працівників, недопущення нарахування заробітної плати нижче встановленого законодавством рівня, дотримання норм трудового законодавства роботодавцями громади. Вели мову про необхідність створення постійно діючої комісії по легалізації найманої праці та виплачених доходів, про вжиття заходів по відпрацюванню суб’єктів господарювання в період проведення операції “Урожай”.

Окремим питанням зустрічі стала тема одноразового (спеціального) добровільного декларування громадянами активів. Людмила Степанівна зазначила, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою належних їй активів, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори та/або які не були задекларовані протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 1 січня 2021 року. Зауважила, що декларування проводиться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року та передбачає сплату збору, а декларація подається лише в електронному вигляді до органу ДПС. Проаналізувала переваги використання електронних сервісів ДПС та застосування програмних РРО / ПРРО.

Підсумовуючи результати зустрічі, Людмила Сузанська підкреслила, що лише спільними зусиллями, шляхом обговорення та вирішення нагальних питань, визначення першочергових задач і напрямків діяльності, можливо забезпечити своєчасне та стабільне наповнення бюджетів територіальних громад. В свою чергу, селищний голова Володимир Василишин запевнив у готовності до ефективної співпраці громади з податковою службою та платниками податків задля забезпечення виконання дохідної частини бюджету Крижопільської громади та покращення життя її мешканців.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»