Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання сьогодення – платникам податків

опубліковано 11 січня 2022 о 14:42

Перші у новому 2022 році  робочі зустрічі з платниками податків начальника Вінницької ДПІ Ольги Шагінян були присвячені новаціям податкового законодавства, зокрема, застосуванню з 1 січня реєстраторів розрахункових операцій  при здійсненні готівкових розрахунків  платниками єдиного податку.  

Також обговорювалися питання правильного ведення товарного обліку у фізичних осіб-підприємців. Акцентувалась увага  на тому, що обов’язок ведення товарного обліку за встановленою формою покладено не на всіх, а на певні категорії  підприємців (платників загальної системи оподаткування, платників єдиного податку, що зареєстровані платниками ПДВ,  платників ЄП, які провадять діяльність з реалізації технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння).

Крім того, очільниця ДПІ нагадувала суб’єктам господарювання про можливість використання сучасного, прогресивного способу подання податкової звітності – в електронному вигляді через Електронний кабінет платника.  

Вінницька ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області