Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч із крижополянами щодо одноразового декларування

опубліковано 11 січня 2022 о 16:12

В рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, Крижопільською ДПІ проведено чергову зустріч з платниками податків щодо одноразового добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.

Під час зустрічі начальник Крижопільської ДПІ Майя Куцоконь повідомила, що платник податків, який бажає взяти участь в добровільному декларуванні, може заповнити декларацію та надіслати до ДПС, скориставшись сервісом «Електронний кабінет». Після подання такої декларації ДПС протягом 60 днів здійснить камеральну перевірку зазначеної в ній інформації на предмет наявності арифметичних та логічних помилок.

Під час зустрічі платникам податків повідомлено, які активи підлягають декларуванню, які розміри ставок оподаткування таких активів, терміни сплати нарахованих податків, а також акцентувала увагу на можливості сплати збору трьома рівними частинами.

Також було зазначено, що після належного проходження процедури одноразового декларування, декларанту надаються гарантії щодо звільнення від відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства. Крім цього гарантується нерозголошення державними органами та їхніми посадовими особами відомостей, що містяться в одноразовій декларації.

Паралельно з цим, під час зустрічі наголошено на необхідності використання Електронного кабінету платника, а також на функціонуванні єдиного рахунку для сплати податків, зборів та єдиного внеску, який платники податків за бажанням можуть використовувати для сплати грошових зобов’язань.

На завершення зустрічі громадянам повідомлено, що на офіційному порталі Державної податкової служби України в банері «Одноразове добровільне декларування» https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya розміщено інформаційні повідомлення, роз’яснення для платників, приклади заповнення одноразової (спеціальної) добровільної декларації тощо.

На завершення зустрічі платникам податків пояснили за рахунок використання сучасних інформаційних технологій забезпечують дистанційне спілкування з податковою та значно спрощують отримання адміністративних послуг, довідок, подання звітності. Також за допомогою сервісів «InfoTAX», «ЗІР», сторінок в соціальних мережах Facebook, Telegram-канал платники податків можуть першими отримувати анонси та роз’яснення фахівців, новини податкової та іншу корисну інформацію

Громадянам надано для використання власну продукцію (листівки) щодо зазначеного роз’яснення.

Крижопільська ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області