Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про обов’язок застосування РРО/ПРРО нагадали платникам Іллінеччини

опубліковано 14 січня 2022 о 10:54

Іллінецька ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області інформує про проведення роз’яснень платникам податків щодо обов’язкового застосування РРО/ПРРО з 1 січня 2022 року.

Так, присутнім було наголошено, що з 1 січня 2022 року стане обов’язковим застосування реєстраторів розрахункових  операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій платникам єдиного податку другої - четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки.

Також звернуто увагу суб’єктів господарювання  на можливості користування як апаратним, так і програмним РРО - це може бути програма чи додаток на смартфон, планшет, комп’ютер, який дозволяє з будь якого пристрою сформувати розрахунковий документ. Відповідне програмне забезпечення надається ДПС суб’єктам господарювання безкоштовно.

Для ознайомлення з роботою безкоштовного програмного рішення запропоновано відвідати банер “Програмні РРО” на офіційному вебпорталі ДПС України за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/, де можна знайти найактуальнішу інформацію, нормативні акти, роз’яснення, відеоуроки щодо використання програмних РРО.

Ще однією темою стало інформування щодо новацій, які запроваджуються з введенням в дію Закону України від 03.06.2021 № 1525-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами, та удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам».

Іллінецька ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області