Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про декларування доходів під час «гарячої» лінії

опубліковано 14 січня 2022 о 11:40

  Під час  «гарячої» телефонної лінії заступник начальника Вінницької ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області–начальник відділу електронних сервісів Альона Цуканова  відповідала на питання платників  податків щодо кампанії декларування доходів, отриманих у 2021 році.

Питання від СПД  стосувалася в більшості заповнення та подання  річної податкової звітності з додатками з ЄСВ,  формування електронних  версій  звітів  та порядку отримання електронного цифрового підпису від ДПС.

Питання щодо доходів, які підлягають декларуванню, необхідності подання  та порядку заповнення декларації  про майновий стан і доходи  задавали  громадяни, потенційні декларанти. Посадовець, при цьому, звертала увагу декларантів, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді. А для декларантів, які використовують право на податкову знижку   є можливість додавання копій первинних документів.

Щодо  кампанії добровільного одноразового декларування  обговорювалися питання застосування   знижених ставок збору. Акцентувалась увага, що 1 березня 2022 року завершується період одноразового (спеціального) декларування іноземних активів за пільговою ставкою 7 %. У подальшому, до завершення кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування, іноземні активи можливо задекларувати за ставкою 9 %.