Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Іллінецькій ДПІ – зустріч із платниками

опубліковано 13 січня 2022 о 10:59

Іллінецька ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області повідомляє, що днями начальник Іллінецької ДПІ Леся Бондар та старший державний інспектор Алла Філонова провели зустріч з платниками податків щодо обов’язкового застосування РРО/ПРРО.

Під час зібрання присутнім було наголошено, що з 1 січня 2022 року є обов’язковим застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку другої - четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки.

Також податківці звернули увагу суб’єктів господарювання  на можливості користування як апаратним, так і програмним РРО - це може бути програма чи додаток на смартфон, планшет, комп’ютер, який дозволяє з будь якого пристрою сформувати розрахунковий документ. Відповідне програмне забезпечення надається ДПС суб’єктам господарювання безкоштовно.

Для ознайомлення з роботою безкоштовного програмного рішення запропоновано відвідати банер “Програмні РРО” на офіційному вебпорталі ДПС України за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/, де можна знайти найактуальнішу інформацію, нормативні акти, роз’яснення, відеоуроки щодо використання програмних РРО.

Платники також почули і про зміни в порядку оподаткування операцій з постачання нерезидентами електронних послуг на митній території України відповідно до чинних з 1 січня 2022 року норм Закону України від 03 червня 2021 р. №1525-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами, та удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам».

Нагадали присутнім і про початок кампанії декларування доходів громадян, отриманих в 2021 році, яка триватиме до 01 травня 2022 року.

Всі присутні отримали пам’ятки щодо необхідності застосування РРО/ПРРО на господарських об’єктах

Іллінецька ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області