Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч начальника Гайсинської ДПІ з представниками Кунківської ОТГ

опубліковано 12 січня 2022 о 16:45

Днями начальник Гайсинської ДПІ Головного управління ДПС у Вінницькій області Микола Струсь провів робочу зустріч з представниками Кунківської ОТГ та її головою Василем Безбахом.

Керівник податкової інспекції проінформував присутніх про зміни в податковому законодавстві актуальні для жителів громади.

Зокрема з 1 січня 2022 року платники єдиного податку другої – четвертої груп зобов’язані використовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні реєстратори розрахункових операцій при здійсненні розрахунків готівкою. Не передбачено обов`язкове застосування РРО та ПРРО тільки платниками  єдиного податку першої групи.

Також зупинився на змінах, внесених 23.12.2021 постановою Кабінету Міністрів  України №1359 до постанови від 23.08.2000 №1336 в частині Переліку окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій.

Микола Струсь акцентував увагу на те, що з 01 січня 2022 року розпочалась кампанія декларування, за якою окремі категорії фізичних осіб зобов`язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи та визначити податкові зобов`язання з податку на доходи фізичних осіб і військового збору, та/або мають право подати декларації для отримання податкової знижки.

Голову Кунківської ОТГ також проінформовано про переваги електронних сервісів які особливо актуальні в  умовах карантинних обмежень. Для спілкування з податковою службою платники мають можливість в режимі реального часу та безкоштовно скористатись сервісом Електронний кабінет як з персональних комп’ютерів, так і з смарт-пристроїв. Для того, щоб платники були обізнані в останніх змінах законодавства, податкова служба використовує соціальні мережі, де можна отримувати інформацію з офіційних сторінок як ДПС України, так і Головного управління ДПС у Вінницькій області.

Ще однією темою стало інформування щодо новацій, які запроваджуються з введенням в дію Закону України від 03.06.2021 № 1525-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами, та удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам».

Гайсинська ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області