Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платникам Вінницької ДПІ про РРО

опубліковано 22 липня 2022 о 15:38

Завданням Центру обслуговування платників Вінницької ДПІ  в цей складний час є надання якісної допомоги  та сприяння платникам податків у виконанні їх податкових зобов’язань. Окрім надання адміністративних послуг працівники ЦОП щоденно проводять роз’яснювальну робота з питань змін та застосування норм  податкового законодавства у воєнний час.  

Зокрема, на постійній основі проводяться тренінги щодо реєстрації РРО в режимі онлайн за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника податків» та застосування програмних РРО, як більш прогресивних, сучасних і доступних. Платників навчають правильно формувати заяву за формою №1-РРО або №1-ПРРО, реєструвати касирів, відкривати та закривати зміну, формувати зедзвіти.  

Одночасно надаються консультації з питань необхідності застосування, реєстрації та ведення  книг обліку розрахункових операцій (КОРО), відповідальності за  незастосування   РРО/ПРРО та порушення правил здійснення  готівкових розрахунків.   

Також, у платників є можливість отримання інформації щодо правильного ведення товарного обліку певними категоріями платників.

Окрім того, податківці акцентують увагу на  питаннях повноти відображення готівкових операцій, недопущення росту цін на соціально значущі товари, забезпечення можливості проведення розрахунків з використанням електронних платіжних засобів.

Адже сумлінне виконання  платниками  своїх податкових зобов’язань та своєчасна і повна сплата податків  це вклад  кожного не тільки в захист територіальної цілісності нашої країни, а й забезпечення її фінансової стабільності та наближення нашої перемоги.

Вінницька ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області