Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Тиврівській ДПІ відбулась «гаряча лінія» з питань РРО/ПРРО

опубліковано 01 липня 2022 о 16:43

У Тиврівській ДПІ відбулась «гаряча лінія» з питань РРО/ПРРО. Надаємо відповіді на найбільш характерні питання.

1. Чи накладається електронна позначка часу на розрахункові документи, створені ПРРО в режимі офлайн?

Під час роботи ПРРО в період відсутності зв’язку між ПРРО та фіскальним сервером та за наявності інтернет зв’язку або мобільного інтернет зв’язку електронна позначка часу на розрахункові документи накладається надавачем електронних довірчих послуг. 

2.Як можна ознайомитися з відеоматеріалами  щодо безпосередньої роботи з ПРРО (внесення номенклатури товарів, формування квитанції тощо)?

Актуальні матеріали щодо реєстрації та використання безкоштовного ПРРО, включаючи роз’яснення, інструкції користувачів та відеоуроки, розміщено на банері «Програмні РРО» https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/. Матеріали банеру постійно оновлюються. 

 3. Питання доступності завантаження з офіційного вебпорталу ДПС програмного рішення для застосування у ПРРО та питання порядку реєстрації ПРРО.

ДПС з 01.08.2020 надано для користування суб’єктам господарювання два безкоштовних програмних рішення (ПРРО) «Програмний реєстратор розрахункових операцій» та фіскальний додаток пРРОсто, що призначені для проведення розрахункових операцій та розміщені на офіційному вебпорталі ДПС за посиланнями: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/ .

Інструкція для завантаження безкоштовного програмного рішення ДПС розміщена за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/video-lessons/8335.html   

Після встановлення безкоштовного програмного рішення на пристрій, такий ПРРО підлягає реєстрації.

Будь-яке ПРРО, включаючи безкоштовне програмне рішення ДПС, підлягає реєстрації.

Реєстрація ПРРО здійснюється з дотриманням розділу ІІ Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Мінфіну від 23.06.2020 № 317.

Тиврівській ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області