Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронний кабінет – зручний механізм спілкування

опубліковано 01 серпня 2022 о 17:17

Електронне спілкування  платників з податківцями сьогодні – звична справа, оскільки і є тим самим  зручним, швидким,  а головне – безпечним механізмом спілкування. А під час воєнного стану актуально ще тим, що не має кордонів, адже дає можливість платникам спілкуватися та отримувати інформацію, перебуваючи за кордоном.

Можливість електронного спілкування  забезпечує найпопулярніший сервіс ДПС – Електронний кабінет платника податків. Зокрема, через Електронний кабінет можна не тільки формувати та передавати до ДПС податкову  звітність, переглядати картки особового рахунку по кожному податку, а ще отримувати весь комплекс податкових адміністративних послуг, повністю виключивши  необхідність  особистого відвідування  інспекції.

Податківці, в свою чергу налаштовані  на  максимальну допомогу  платникам в освоєнні сучасних, прогресивних технологій спілкування з ДПС.  Так,  регулярні тренінги, що проводяться для бажаючих в Центрі обслуговування платників Вінницької ДПІ включають в себе питання з  формування та  подання звітності в електронному вигляді  із застосуванням електронного цифрового підпису та дій для активації ЕЦП.  А ще вчать переглядати картки особового рахунку по кожному податку, отримувати довідки, витяги з реєстрів та дані про контрагентів,  надсилати  запити та отримувати консультації з наочною демонстрацією  всього функціоналу «Електронного кабінету платника».

Вінницька ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області