Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вінницьким платникам про актуальні питання

опубліковано 08 серпня 2022 о 17:11

З метою забезпечення належного дотримання платниками податків норм чинного податкового законодавства під час дії воєнного часу начальником Вінницької ДПІ Ольгою Шагінян та працівниками податкової інспекції надаються відповідні консультації та роз’яснення.

В ході чергової зустрічі з підприємцями начальник Вінницької ДПІ наголосила на актуальних  змінах у податковому законодавстві, питаннях повноти відображення готівкових операцій, недопущення росту цін на соціально значущі товари та забезпечення можливості проведення розрахунків з використанням електронних платіжних засобів.

Під час розмови про податкову амністію посадовець акцентувала увагу на  те, що одноразове декларування надає можливість кожному громадянину добровільно та цивілізовано легалізувати свої активи, при придбанні яких не були сплачені податки.

При цьому, зауважено, що у разі декларування активів та сплати певного відсотка податків, такі громадяни уникнуть кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності.

Також, у ході діалогу суб’єкти господарювання отримали консультації щодо  декларування доходів громадян, отриманих протягом 2021 року, нових термінів подання декларації та сплати  податків, як саме можна спростити процедуру подання податкової декларації, надіславши її до контролюючого органу в електронному вигляді, скориставшись сервісом «Електронний кабінет».  

 На завершення Ольга Шагінян наголосила, що завдяки широким  можливостям Електронного кабінету платника можна в будь-який час, не відвідуючі ДПІ, отримувати всі адміністративні послуги та консультації, та закликала з метою убезпечення платників та громадян  використовувати  сучасний, прогресивний та безпечний спосіб спілкування  – в онлайн режимі.