Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Які кроки треба зробити для реєстрації ПРРО?

опубліковано 19 серпня 2022 о 12:13

«Які кроки треба зробити для реєстрації ПРРО?», з таким питанням до Шаргородської ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області звернувся платник.

Тож у службі відповідають, що для цього треба зареєструвати точку продажів в Електронному кабінеті. У розділі "Введення звітності", обрати групу звітів F13, створити і надіслати форму F1312003.

Потім обрати безкоштовний ПРРО від ДПС або платний – від комерційних фірм.

Далі завантажити файл ПРРО і встановити його на планшет, смартфон чи комп'ютер, які будуть виконувати роль каси в точці продажу.

Зареєструвати ПРРО (створити віртуальну касу) через заповнення в ЕКПП форми №1-ПРРО (F1304102 в розділі "Введення звітності", обрати групу звітів F13 ("Запити"). Важливо в пункті №5 обрати "Здійснюється", аби ПРРО не переставав надсилати дані до податкової при зникненні інтернету.

В іншому випадку ПРРО не працюватиме в режимі офлайн.

У відповідь на надіслану форму №1-ПРРО надійде квитанція з фіскальним номером, під яким податкова зареєструвала ПРРО (віртуальну касу).

Особа, яка працюватиме на касі, повинна мати власний ЕЦП фізособи, отримати який можна, наприклад, через "Приват24".

Далі потрібно через ЕКПП зареєструвати касира в податковій. Для цього у розділі "Введення звітності", група звітів F13 ("Запити"), потрібно знайти форму F1391802, ввести прізвище, ім'я та по батькові касира, його ІПН та його ідентифікатор ключа, який можна дізнатися в реєстратора ЕЦП.

Після цього слід ввести в ПРРО товари,що будуть реалізовуватись.

Поряд з безкоштовними ПРРО, платники податків можуть використовувати будь-який  інший представлений на ринку ПРРО  та РРО відповідно до своїх фінансових можливостей та функціональних потреб. У тих, хто досі їх не встановили, лишається менше місяця, щоб вибрати РРО, зареєструвати їх та навчитися правильно ними користуватися.

Матеріали банеру містять актуальні нормативно-правові акти, які регулюють відносини у сфері реєстрації та застосування РРО/ПРРО, відповіді на поширені питання, що надходять до ДПС від користувачів ПРРО, презентаційні матеріали тощо.

Відеоуроки щодо формування електронної печатки для ПРРО розміщено за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/elektronni-dovirchi-poslugi /.

Шаргородська ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області