Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Засідання «круглого столу» з представниками енергетичної сфери у Ладижинській ДПІ

опубліковано 23 листопада 2022 о 11:46

Уряд розширив список імпортних товарів, які будуть завозитись в Україну без сплати ввізного мита та ПДВ. Мова йде про обладнання, яке має допомогти країні пережити енергетичну кризу: генератори, акумулятори та інше. Про це під час засідання «круглого столу» з представниками енергетичної сфери говорили у Ладижинській ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області.  

Так, Постанова «Про внесення змін до переліку товарів (у тому числі лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання), необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, операції з ввезення яких на митну територію України та/або операції з постачання яких на митній території України звільняються від оподаткування податком на додану вартість та які звільняються від сплати ввізного мита» передбачає розширення відповідного списку по наступних позиціях:

8502 - Електрогенераторні установки.

8504 - Трансформатори (крім товарів цивільної авіації).

8507 60 00 00 - Акумулятори електричні, включаючи сепаратори для них, прямокутної (в тому числі квадратної) або будь-якої іншої форми. Літій-іонні.

8535 - Електрична апаратура для комутації або захисту електричних кіл чи для приєднання до електричних кіл або в електричних колах (наприклад, вимикачі, перемикачі, роз’єднувачі, запобіжники плавкі, блискавковідводи, обмежувачі напруги, пристрої для гасіння стрибків напруги, штепсельні вилки і розетки та інші з’єднувачі, коробки з’єднання), для напруги понад 1 000 В.

8536 - Електрична апаратура для комунікацій або захисту (наприклад, вимикачi, роз’єднувачi, перемикачi, реле, запобiжники плавкі, пристрої для гасіння стрибків напруги, штепсельнi вилки i розетки, патрони для ламп та інші з’єднувачі, коробки з’єднання) для напруги не більш як 1 000 В; з’єднувачі для оптичних волокон, волоконно-оптичних джгутів або кабелів.       8537 - Пульти, панелі, розподільчі щити.

8546 - Ізолятори.

 8421 21 00 00 - Обладнання та пристрої для фільтрування або очищення води.