Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальні питання під час «гарячої лінії»

опубліковано 02 грудня 2022 о 16:16

Про новації податкового законодавства, сплату місцевих податків і зборів, діяльність бізнесу в умовах воєнного стану питали платники податків  під час сеансу телефонної «гарячої лінії». Цього разу на запитання відповідала начальник  Вінницької ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області  Ольга Шагінян.

Учасники прямого спілкування цікавились питаннями  застосування  РРО та ПРРО представниками спрощеної системи оподаткування, нюансами сплати ЄП та ЄСВ  у 2022 році,  деталями декларування доходів у рамках податкової амністії, з’ясовували особливості легалізації неоподаткованих активів, терміни та способи подання декларації, сплати збору.

Деякі питання  стосувалися  податкової знижки на навчання, страхування життя тощо за 2021 рік.  Акцентувалася  увага на тому, що у зв’язку з закінченням кампанії декларування з метою  її отримання   декларацію про майновий стан і доходи необхідно подати  до 31 грудня   включно.

Принагідно керівник податкової інспекції нагадувала  про   переваги використання можливостей Електронного кабінету та інших податкових сервісів, наголошувала на недопущенню формування податкового боргу зі сплати майнових платежів, оскільки це втрати бюджетів територіальних громад.

Вінницька  ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій