Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості реєстрації РРО/ПРРО обговорювали у Погребищенській ДПІ

опубліковано 15 грудня 2022 о 16:13

У Погребищенській ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області відбулась зустріч відбулася зустріч з фізичними особами – підприємцями з питань реєстрації РРО/ПРРО.

Насамперед, державний інспектор Погребищенської ДПІ Оксана Гавриш звернула увагу присутніх на те, щоб зареєструвати РРО, суб’єкт господарювання подає до органу контролю заяву про реєстрацію РРО за формою № 1-РРО.

Заяву про реєстрацію РРО можна подати в електронному вигляді через електронний кабінет. Якщо подаєте реєстраційну заяву в електронному вигляді, можете отримати копію реєстраційного посвідчення на адресу своєї електронної пошти. Для цього в реєстраційній заяві зробіть відповідну відмітку.

Протягом двох робочих днів після отримання реєстраційної заяви і доданих до неї документів орган контролю приймає рішення або про можливість реєстрації РРО, або про відмову у його реєстрації.

Відмовити у реєстрації можуть, якщо: РРО вже зареєстрований; модель (модифікацію) РРО не включено до Державного реєстру РРО або вилучено з нього; РРО не відповідає сфері застосування, зазначеній у реєстраційній заяві; ЦСО не включено до Реєстру Центрів сервісного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій; в органі контролю є відомості про анулювання ліцензії на право здійснення відповідної господарської діяльності; суб’єкта господарювання не включено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань; суб’єкт господарювання не перебуває на обліку в органі контролю, до якого подано документи на реєстрацію РРО; суб’єкт господарювання або його відокремлені підрозділи не перебувають на обліку в органі контролю за адресою господарської одиниці, де використовуватимуть РРО; щодо господарської одиниці, вказаної у заяві, суб'єкт господарювання не повідомив про такий об'єкт оподаткування контролюючий орган відповідно до вимог п. 63.3 Податкового кодексу України або згідно з таким повідомленням відповідний об'єкт є закритим чи не експлуатується суб'єктом господарювання; щодо договору між ЦСО та суб'єктом господарювання про технічне обслуговування та ремонт РРО в контролюючому органі відсутнє повідомлення ЦСО про його укладання або згідно з таким повідомленням відповідний договір розірваний або припинений; у контролюючому органі наявні відомості про РРО як про викрадений; екземпляр моделі (модифікації) РРО, що реєструється, відсутній в реєстрі екземплярів реєстраторів розрахункових операцій; суб'єкт господарювання є пов'язаною особою з ЦСО.

Рішення про відмову у реєстрації РРО або про можливість його реєстрації контролюючий орган приймає протягом двох робочих днів після отримання документів. Якщо прийнято рішення про реєстрацію РРО, орган контролю формує та резервує фіскальний номер РРО в інформаційній системі ДПС. У день резервування фіскального номера РРО ДПС надсилає до ЦСО довідку за ф. № 2-РРО (далі - довідка про резервування фіскального номера) (додаток 2) в електронному вигляді (п. 10 гл. 2 Порядку № 547). Ця довідка дійсна протягом трьох днів з дати її надсилання до ЦСО. Після закінчення робіт із введення РРО в експлуатацію ЦСО надсилає до ДПС в електронному вигляді примірники довідки про опломбування РРО та акта введення в експлуатацію РРО (п. 12 гл. 2 Порядку № 547). Роботи з введення РРО в експлуатацію мають бути виконані у строк, що не перевищує трьох діб з дати інформування ДПС про резервування фіскального номера РРО.

Погребищенська ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області