Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про переваги електронних сервісів говорили під час зустрічі у Шаргородській ДПІ

опубліковано 21 лютого 2023 о 15:32

Електронні сервіси ДПС створені для зручності як суб’єктів господарювання, так і громадян – про це під час чергової зустрічі з відвідувачами Шаргородського Центру обслуговування платників ГУ ДПС у Вінницькій області розповіла начальник податкової інспекції Наталя Волкодав.

В ході заходу посадовець повідомила про зручність та простоту роботи в Електронному кабінеті та акцентувала увагу на перевагах подання звітності в електронному вигляді,зауваживши,що звітність, надіслана «електронкою» через мережу Інтернет із застосуванням сертифікатів ключів електронного цифрового підпису, крім економії часу, ще й не потребує дублювання на паперових носіях,та не передбачає їх зберігання. Така форма звітування дозволяє економити як час, так і кошти.

За словами Наталії Волкодав на 01 лютого 2023 року 1120 платників єдиного податку, що перебувають на обліку в Шаргородській ДПІ, скористались засобами електронних комунікацій для подання звітності.

За допомогою Електронних сервісів також можливо отримати відомості з Державного реєстру фізичних осіб –платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, зареєструвати  РРО та ПРРО, отримати витяг з реєстру платників єдиного податку, тощо.

Також вона повідомила присутніх про продовження терміну одноразового (спеціального) добровільного декларування до 1 березня 2023 року та кампанію декларування доходів громадян - 2023,що стартувала з 01 січня.

На завершення платники отримали практичну допомогу працівників ЦОП при поданні звітності в електронному вигляді та отриманні КЕП за допомогою доступного сервісу Приват24.

Шаргородська ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області