Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Центр обслуговування платників відвідали вінницькі студенти

опубліковано 13 березня 2023 о 11:02

Днями студенти Транспортного коледжу та коледжу економіки і права Вінницького кооперативного інституту  завітали  з екскурсією  до Центру обслуговування платників Вінницької  ДПІ Головного управління ДПС у Вінницькій  області. 

Зі  студентами поспілкувалась начальник Вінницької ДПІ Ольга Шагінян. Вона детально розповіла про завдання та функції податкової служби та Центру обслуговування,  зокрема, про перелік адміністративних послуг, про можливості Електронного кабінету платника податків та особливості і переваги електронного звітування.

Під час екскурсії залами ЦОП студентам роз’яснили де і як можна отримати ключі електронного підпису, чому необхідно своєчасно вносити зміни до облікових даних платника,  що таке РРО та ПРРО, як отримати довідку про доходи та провести звірку. 

Також майбутнім фахівцям бухгалтерської справи розповідали про системи оподаткування, види податків, особливості адміністрування деяких з них та про  особливості сплати податків під час воєнного стану.

Користуючись нагодою, студентам та працівникам коледжів нагадали про щорічне декларування громадянами доходів, з яких в попередньому році не був сплачений податок на доходи фізичних осіб та порядок отримання податкової знижки. Акцентували увагу  на механізмі розрахунку податкової знижки на навчання та переліку документів, які необхідні для її отримання.