Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На гостини до податківців Іллінеччини завітали студенти

опубліковано 15 травня 2023 о 15:35

Днями начальник Іллінецької ДПІ Леся Бондар ознайомила студентів аграрного фахового коледжу з роботою Центру обслуговування платників і новими сучасними методами роботи. Зокрема говорили про основні завдання ЦОП, які полягають у здійсненні сервісного обслуговування платників податків та надання адміністративних послуг у найкоротший строк за мінімальної кількості відвідувань суб’єктів звернень, приймання податкової  та іншої звітності, реєстрація фізичних осіб - платників податків у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків та надання електронних довірчих послуг.

 Особливо було наголошено на використанні електронних сервісів, зокрема електронного кабінету платника податків, який має ряд переваг, а саме:  відкритість, цілодобовий доступ до послуг, оперативність обробки даних, уникнення черг і економія робочого часу. Користуючись електронним кабінетом можна сформувати, перевірити й надіслати до контролюючих органів податкову звітність, дистанційно перевірити розрахунки із бюджетом, дізнатися про строки сплати податків, зареєструвати РРО/ПРРО, отримати консультації, будь-яку довідку, дозвільний документ, а також отримати податкове повідомлення-рішення щодо сплати майнових податків та іншу корисну інформацію. У разі необхідності, платникам надають кваліфіковану практичну допомогу щодо використання електронних сервісів ДПС України. 

Наголошувалось, що для зручності, комфортності платників податків в умовах дії правового режиму воєнного стану сервісне обслуговування платників податків (платників єдиного внеску), зокрема, надання адміністративних послуг, виконання інших функцій сервісного обслуговування здійснюється органами ДПС незалежно від місця обліку платника податків.

Також молодь дізналась про порядок застосування реєстраторів розрахункових операцій, впровадження новітніх програм РРО, приєднались до користувачів інформаційних джерел ДПС. 

Окремо студентам нагадали про нюанси отримання податкової знижки на навчання. 

Іллінецька ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області