Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з платниками податків з актуальних питань податкового законодавства у Вінницькій ДПІ

опубліковано 15 травня 2023 о 15:49

Днями начальник Вінницької державної податкової інспекції Головного управління ДПС у  Вінницькій області Ольга Шагінян провела зустріч з платниками податків щодо актуальних питань податкового законодавства.

Під час заходу податківець звернула увагу на зміни в заповненні реквізиту «Призначення платежу». Зауважила, що для платників передбачено перехідний період, який надає можливість до 1 липня 2023 року при сплаті податків, зборів, єдиного внеску використовувати і старий формат реквізиту «Призначення платежу».

Керівник ДПІ нагадала про зміни податкового законодавства, які діють з 2023 року, щодо сплати  мінімального податкового зобов’язання. Так, платником мінімального податкового зобов’язання є резидент, який володіє та/або користується (орендує (суборендує), на умовах емфітевзису, постійно користується) земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь. До бюджету сплачується лише позитивне значення різниці між сумою загального МПЗ та сумою сплачених протягом податкового (звітного) року податків та зборів, пов’язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції. Усі кошти, сплачені у межах МПЗ за користування землею сільгосппризначення, надходитимуть до місцевих бюджетів за місцем розташування ділянки.

 Також розповіла про податкову знижку для громадян, підстави для її отримання та перелік документів, необхідних для підтвердження витрат. Зазначила, що  податковою знижкою можна скористатися до кінця року.

Також, Ольга Шагінян акцентувала увагу на необхідності роботодавців дотримуватись вимог трудового законодавства, належно укладати трудові договори з найманими працівниками та виплачувати заробітну плату не нижчу мінімального розміру.

Вінницька ДПІГУ ДПС у Вінницькій області