Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про числові стани платника податків в інформаційних системах контролюючих органів говорили в Іллінецькій ДПІ

опубліковано 25 травня 2023 о 16:00

Фахівці Іллінецької ДПІ Головного управління ДПС у Вінницькій  області  під час чергової зустрічі з платниками податків регіону надали, зокрема, роз’яснення про те, які передбачені числові стани платника податків в інформаційних системах контролюючих органів.

Присутнім повідомили, що відповідно до п. 64.1 ст. 64 та п. 66.1 ст. 66 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами і доповненнями (далі – ПКУ) взяття на облік у контролюючих органах, внесення змін до облікових даних юридичних осіб як платників податків та зборів здійснюється на підставі відомостей, що надаються із Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР) згідно із Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» (далі – Закон). Отримання зазначених даних контролюючими органами здійснюється у порядку взаємообміну інформацією ЄДР та відомчих реєстрів Державної податкової служби України. Щодо юридичних осіб таким відомчим реєстром є Єдиний банк даних про платників податків – юридичних осіб (далі – Єдиний банк даних), що ведеться згідно із п. 19 прим. 1.9 ст. 19 прим. 1 ПКУ.
Єдиний банк даних ведеться на електронних носіях із використанням класифікаторів та довідників (державних, статистичних, галузевих, відомчих та технічних).

Довідник станів платників є відомчим довідником ДПС та стани в Єдиному банку даних відображають реєстраційні дії або записи, внесені до ЄДР, або дії, проведені контролюючими органами стосовно платників податків, відповідно до положень Кодексу, Закону та Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 №1588, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29.12.2011 за № 1562/20300 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 22.04.2014 № 462), із змінами.

Іллінецька ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій  області