Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» про переваги офіційного працевлаштування відбувся у Вінницькій ДПІ

опубліковано 25 травня 2023 о 16:05

У Вінницькій ДПІ Головного управління ДПС у Вінницькій області відбувся черговий  сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія».  

На запитання платників щодо офіційного працевлаштування відповідав заступник начальника Вінницької ДПІ - начальник відділу податкових сервісів Микола Суржиков.

Так, детально розповів про переваги використання легальної праці для роботодавців. Нагадав, що трудовий договір – це угода між працівником і роботодавцем, за якою працівник зобов’язується виконувати роботу, визначену цією угодою, а роботодавець зобов’язується виплачувати працівникові заробітну плату і забезпечувати умови праці, необхідні для виконання роботи, передбачені законодавством про працю, колективним договором і угодою сторін. Без трудового договору людина позбавлена трудових прав, соціальних гарантій та захисту (оплачувана відпустка, страхові виплати у разі хвороби, безробіття), майбутньої  гідної пенсії та її перерахунку. 

Акцентував увагу на порядку подання до органів ДПС повідомлення про прийняття на роботу найманого працівника та відповідальності роботодавців за порушення законодавства про працю. 

На запитання були надані консультації у відповідності із діючим законодавством.

Принагідно посадовець нагадував платникам про можливість використання до кінця року права на податкову знижку та перелік документів, що надається разом з декларацією про майновий стан і доходи.  

Вінницька ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області