Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Чечельницькій ДПІ інформують платників про реєстрацію й застосування РРО/ПРРО

опубліковано 20 вересня 2023 о 16:07

Працівники Чечельницької ДПІ Головного управління ДПС у Вінницькій області щоденно проводять заходи з платниками податків з питань застосування й реєстрації касових апаратів чи програмних РРО. 

Податківці повідомляють платників податків, що вони мають дотримуватись законодавства і не допускати порушень. Фахівці податкової служби рекомендують підприємцям, які ще не встановили реєстратори розрахункових операцій, скористатися безкоштовною програмою від ДПС - програмним РРО. Платники податків отримують необхідну інформацію щодо реєстрації програмного РРО та кваліфіковані відповіді на свої запитання. Також суб’єктам господарювання наголошують, що з 1 жовтня 2023 року до платників податків, які допустять порушення при проведенні розрахункових операцій будуть застосовуватись штрафні санкції.

Крім того, під час зустрічей підприємців інформують про зміни у податковому законодавстві, які встановлені Законом №3219-ІХ, та дотриманні трудового законодавства. Зокрема, нагадують про відновлення обов’язкової сплати єдиного податку, а також скасування з 1 серпня п.р. норми щодо можливості перебування для фізичних осіб - підприємців та юридичних осіб платників єдиного податку III групи на спецгрупі із застосуванням ставки єдиного податку у розмірі 2 % від суми доходу.