Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про роботу програмного РРО дізнавались господарники Погребищенської ТГ

опубліковано 19 вересня 2023 о 16:51

Днями фахівці Погребищенської ДПІ  Головного управління ДПС у Вінницькій області інформували місцевих платників податків щодо застосування програмного РРО.  

Їм розповіли, що функцію РРО зможе виконувати будь-який е-пристрій. Берете смартфон, планшет, ноутбук. Встановлюєте в ньому програму. Безоплатну – від ДПС або платну – від сторонніх фірм. Фіскальні функції у програмі реалізовані через фіскальний сервер органу контролю. 

Цей сервер: 

1) реєструє програмні РРО та електронні розрахункові документи; 

2) зберігає електронні чеки і Z-звіти; 

3) містить дані щодо проведеної операції; 

4) присвоює їй фіскальний номер; 

5) надає доступ до інформації про розрахункові операції. 

Програмний реєстратор розрахункових операцій – програмний, програмно-апаратний, та ін., що використовується на будь-якому пристрої та в якому фіскальні функції реалізовані через фіскальний сервер контролюючого органу і який призначений для реєстрації розрахункових операцій при продажу товарів (надання послуг), операцій з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі та/або реєстрації кількості проданих товарів (наданих послуг), операцій з приймання готівки для подальшого переказу. 

Фіскальні функції програмного РРО – це його здатність забезпечувати одноразове занесення на фіскальний сервер ДПС, багаторазове зчитування і неможливість змінити підсумкову інформацію про його здатність забезпечувати одноразове занесення на фіскальний сервер ДПС, багаторазове зчитування і неможливість змінити підсумкову інформацію про розрахункові операції. ДПС веде реєстр програмних РРО в електронному вигляді. До реєстру вносять дані про сам програмний РРО, а також відомості про суб’єктів господарювання та їхні господарські одиниці, де застосовують програмні РРО, дані сертифікатів електронних підписів та/або печаток.