Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Допомога  платникам, що використовують  програмні РРО

опубліковано 12 лютого 2024 о 16:34

В Центрі обслуговування платників податків Вінницької ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області продовжується інформаційно-роз’яснювальна робота та надання практичної допомоги суб’єктам господарювання щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій при здійсненні готівкових розрахунків. Фахівці податкової  нагадують,  що застосовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні РРО платники єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки незалежно від обраного виду діяльності зобов’язані ще  з 1 січня 2022 року. Звертається увага, що  не застосовувати РРО   можуть лише  платники єдиного податку  1 групи та спрощенці інших груп, які здійснюють діяльність з  роздрібного продажу  в селах за певних умов.  

Для  бажаючих СПД проводяться  тренінги щодо використання  програмних РРО, як більш прогресивних, сучасних і доступних.  Так, ДПС пропонує до застосування безоплатне ПРРО, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача. 

Тому, платників навчають здійснювати реєстрацію ПРРО-безкоштовного програмного рішення ДПС в онлайн режимі через Електронний кабінет платника податків,   реєструвати  касирів, відкривати та закривати зміну,  програмувати  номенклатуру товарів  та формувати зед-звіти. 

За необхідність надають  консультації з  питань, що виникають  при застосуванні ПРРО.  Так, акцентують увагу на  необхідності  подання повідомлення про надання  через Електронний кабінет інформації щодо кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються  в ПРРО за формою № 5-ПРРО у разі зміни електронних ключів та  роз’яснюють процедуру  відновлення  роботи ПРРО у разі  відсутності інтернету та інші питання. 

Вінницька ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області