Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

 Тренінг для студентської молоді у Вінницькій ДПІ 

опубліковано 27 березня 2024 о 15:38

Студенти-третьокурсники фінансово-економічного відділення Вінницького технічного фахового коледжу завітали на чергову зустріч до Вінницької  податкової інспекції. Мета візиту – ознайомлення з роботою податкового органу на практиці.
Під час лекційної частини молоді розповіли про сутність оподаткування,  про історію виникнення податків в Україні, про їх види  та важливість їх сплати.

Також студентам продемонстрували роботу Центру обслуговування платників. Начальник управління податкових сервісів  ГУ ДПС у Вінницькій області  Світлана Маслій розповіла присутнім про послуги, які надаються в ЦОП, зокрема щодо видачі реєстраційного номеру облікової картки платника податків, внесення змін до реєстраційних даних платника, надання консультацій при поданні податкової декларації на отримання податкової знижки тощо. 
Фахівець ознайомила присутніх з функціоналом сайту ДПС України та Електронного кабінету і мобільного додатку «Моя податкова», зокрема. А під час тренінгу наочно продемонструвала можливості електронних сервісів для громадян. Акцентувала увагу на актуальності реєстраційних даних платника, інформації про об’єкти оподаткування, можливості отримання податкових повідомлень-рішень щодо сплати майнових податків, інформації про стан розрахунків з бюджетом то довідки про доходи громадян. Наголосила на можливості подання  податкових декларацій, в тому числі з метою отримання податкової знижки,  сплати податків  та проведення звірки  в онлайн режимі. 
Світлана Маслій  відповіла на всі  питання  студентів і порадила майбутнім платникам активно використовувати електронні сервіси ДПС та дізнаватися про податкові новини з веб-порталу, із Facebook та Telegram-каналу. Також, висловила сподівання, що надана інформація є корисною та стане  молоді  в нагоді  для життя,  навчання і кар’єрного зростання. 
А для податківців подібні інформаційно-навчальні заходи для учнів та студентів вже стали традиційними. Адже сприяють формуванню податкової культури у молодого покоління, усвідомленню важливості сплати податків для розвитку громад, регіонів та країни загалом.