Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вінницька ДПІ: Про нюанси подання податкової декларації

опубліковано 19 квітня 2024 о 15:45

У Центрі обслуговування платників  Вінницької ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області фахівці роз’яснюють відвідувачам актуальні питання податкового законодавства, зокрема консультують щодо декларування доходів громадян, в тому числі й щодо нюансів подання податкової декларації через «Електронний кабінет платника».

Під час щоденних зустрічей податківці наголошують відвідувачам, що триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році та звертають увагу на основні випадки подання громадянами податкової декларації про майновий стан та доходи у 2024 році. 

Зокрема наголошують, що громадяни, які впродовж минулого року отримували доходи, з яких не сплачено податок на доходи фізичних осіб, зобов’язані їх задекларувати до 1 травня поточного року та  сплатити визначені в декларації суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору до 1 серпня цього року. Інформують, хто з платників та за яких умов можуть скористатись правом на податкову знижку до 31 грудня 2024 року.

Крім того, працівники ЦОП надають декларантам практичну допомогу та демонструють як користуватися сервісом «Передзаповнення декларації про майновий стан і доходи», що дає змогу практично автоматичному заповненню звітності на підставі даних з Державного реєстру фізичних осіб – платників податку про нараховані (виплачені) доходи та нараховані (перераховані) податок на доходи фізичних осіб та військовий збір та здійснення перевірки декларації з автоматичним перерахунком податкових зобов’язань у разі необхідності. Навчають подавати декларацію через мобільний застосунок «Моя податкова».

Повідомляють, що за допомогою цих сервісів громадяни також мають можливість отримати відомості про суми отриманих доходів, дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу та переглянути повідомлення про нарахування майнових податків.