Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про декларування доходів громадян і не тільки запитували фахівців Жмеринської ДПІ

опубліковано 22 квітня 2024 о 08:28

Найбільш запитуваною інформацією платників Жмеринської ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області стало декларування доходів громадян та суб’єктів господарювання за минулий рік (навчання-18, страхування-12, спадщина-16). Окрім того громадян цікавила інформація щодо послуг з формування кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів у Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Державної податкової служби України.

Наразі фахівці ДПІ забезпечують якісний сервіс, консультаційну та практичну допомогу з даних питань. 

Відповідно працівниками ДПІ було надано роз'яснення, що до  подання податкової декларації про майновий стан і доходи  дана декларація подається за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб, у тому числі самозайнятих осіб – до 1 травня року, що настає за звітним.
Крім того, посадовці звертають увагу на необхідності застосування фізичними особами підприємцями II-IV груп єдиного податку РРО або ПРРО у разі здійснення розрахунків з покупцями за готівку та інформує, що відновлено застосування штрафних санкцій за порушення законодавства щодо застосування РРО або ПРРО.

Також постійно наголошуємо на можливості використання електронних сервісів ДПС – Електронний кабінет та застосунок «Моя податкова», до якого додані нові сервіси: 

- Мій ФОП у розділі “Мої дані” застосунку: інформація про реєстрацію ФОП та обрання спрощеної системи оподаткування;

- подання податкових декларацій платника єдиного податку: для ФОП, які обрали спрощену систему оподаткування 1-3 груп, у розділі “Послуги”;

- сплата податків: доступна у “Стан розрахунків з бюджетом” розділу “Послуги”.

За допомогою яких можна в режимі реального часу провести звірку по платежах до бюджету, дізнатись про наявність чи відсутність податкового боргу, сплатити податки до бюджету тощо. За допомогою цих сервісів можна подати податкову звітність в електронному вигляді, автоматично перевірити заповнену звітність на наявність арифметичних помилок, переглянути особисту інформацію-реєстраційні дані, дані податкового обліку та реєстрів, дані щодо розрахунків з бюджетом. 

Жмеринська ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області