Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протягом 5 місяців 2024 року Вінницькою ДПІ надано більш ніж 19 тисяч адміністративних  послуг 

опубліковано 07 червня 2024 о 15:48

Реалізовуючи державну політику у сфері адміністрування податків, органи ДПС, з поміж виконання інших завдань, забезпечують та організовують надання адміністративних послуг відповідно до Закону України “Про адміністративні послуги” (далі - Закон) та в межах своїх повноважень. Як і будь-який орган виконавчої влади, ДПС є суб’єктом надання адміністративної послуги, як результату здійснення його діяльності, спрямованої на набуття, зміну чи припинення прав та/або обов’язків фізичних або юридичних осіб у випадку звернення таких осіб із заявами, відповідно до підстав та порядку, визначеному Законом.

Всього податкові органи надають безкоштовно більше 80 видів адміністративних послуг. 

Так, станом на 01.06.2024 працівники Центру обслуговування платників Вінницької  ДПІ надали платникам податків 19412 адміністративних послуг.

Найчастіше громадяни відвідують ЦОП для отримання реєстраційного номеру облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків.

За словами очільниці ДПІ Ольги Шагінян, упродовж 5 місяців 2024 року таку послугу отримали 6793 громадянина.  1654 громадянам надано  послугу з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Працівниками Вінницької ДПІ опрацьовано 216 звернень від фізичних осіб щодо підтвердження статусу податкового резидента  України, видано168 довідок про подану декларацію про майновий стан і доходи та  27 довідок про сплату податкових зобов’язань платникам-резидентам, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання. 

Також за вказаний період оброблено 2124 заяви  СПД на застосування спрощеної системи оподаткування, надано 4019 витягів з реєстру платників єдиного податку, внесено 2270 змін до відомостей, що містяться в реєстрі платників єдиного податку, видано 191 довідку про доходи фізичних осіб – підприємців, зареєстровано 832 книги обліку розрахункових операцій, 733 реєстратора розрахункових операцій та 90 розрахункових книжок.

Окрім надання адміністративних послуг в ЦОП платникам та громадянам надавалися консультативні та інформаційні послуги щодо використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді, щодо нарахованих та сплачених до бюджету податків і зборів, порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, користування електронними сервісами ДПС.

Ольга Шагінян звертає увагу платників податків на те, що всі послуги, які надаються ЦОП, можна отримати в онлайн - режимі, використовуючи можливості сервісу «Електронний кабінет», мобільного застосунку «Моя податкова» та інших  та закликає максимально їх використовувати. А для цього, в залі №3 ЦОП фахівці Вінницької ДПІ щоденно надають громадянам, що декларують доходи або отримують податкову знижку та суб’єктам господарювання консультації та практичну допомогу з питань формування звітності та роботи  електронних сервісів ДПС.