Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про деякі нюанси оподаткування неприбуткових організацій під час «гарячої лінії»

опубліковано 18 червня 2024 о 11:24

Цього разу з суб’єктами господарювання під час сеансу телефонної «гарячої лінії» спілкувалася начальник Вінницького відділу податків і зборів з юридичних осіб Головного управління ДПС у Вінницькій області Галина Кулик. 

Так, посадовець відповідала на питання щодо порядку реєстрації, взяття на облік та включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій,  правильності формування ними податкової звітності та подання  додатків до неї. 

Також, розглядалися питання порядку електронного адміністрування ПДВ, формування податкового кредиту бюджетними установами та визначення ними податкового зобов’язання, складання податкових накладних на умовний продаж  та відповідальності за порушення правил  ведення  обліку .  

Галина Кулик інформувала платників про наслідки порушення неприбутковими організаціями вимог податкового законодавства, зокрема, щодо  розподілу та використання доходів (прибутків) та  порядок відображення в звітності  благодійної діяльності.

Принагідно податківець інформувала платників про можливості та переваги використання електронних сервісів ДПС, зокрема, Електронного кабінету платника.

В ході «гарячої лінії» надано відповіді в межах чинного законодавства на всі поставлені питання платників.