Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На екскурсію до ЦОП Вінницької ДПІ завітали майбутні фінансисти

опубліковано 18 червня 2024 о 15:37

Днями студенти другого курсу факультету фінансів, банківської справи та страхування Донецького національного університету ім. Василя Стуса відвідали Вінницьку ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області аби ознайомитися з роботою податкової служби.  

Начальник ДПІ Ольга Шагінян поспілкувалася з молоддю та розповіла про діяльність Центру обслуговування платників, про перелік і особливості надання адміністративних послуг, консультацій, проведення звірки, надання електронних довірчих послуг, приймання кореспонденції. Повідомила про сучасні нововведення та електронні сервіси ДПС, зокрема Електронний кабінет платника та застосунок «Моя податкова», за допомогою яких платники податків мають можливість листуватися з податковою, подавати податкову звітність, отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, довідку про суми отриманих доходів та сплачених податків тощо.   

Під час зустрічі студенти отримали можливість більше дізнатися про історію та розвиток податкової системи в Україні, організацію роботи ДПС, функції та завдання структурних підрозділів.

Також студентам цікаво було дізнатись про кампанію декларування доходів,  право на податкову знижку за понесеними витратами, зокрема, за навчання, як зареєструвати власну справу, обрати систему оподаткування, які податки сплачують підприємці та яку звітність мають подавати до податкової.  

На завершення зустрічі Ольга Шагінян побажала студентам успішного навчання та  досягнення поставлених цілей.