Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Жмеринської ДПІ на прямому зав'язку з платниками

опубліковано 24 червня 2024 о 16:25

Платники Жмеринської ДПІ мають змогу отримати відповіді на свої питання у фахівців служби. Так Жмеринська ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області повідомляє, що найбільш запитуваною інформацією минулого тижня було питання подачі декларації громадянами на повернення коштів за навчання та страхових випадків, а також нюанси оподаткування неприбуткових організацій. 

Окрім того, фахівці Жмеринської ДПІ надали відповіді платникам на  питання щодо порядку реєстрації,  взяття на облік та включення до Реєстру  неприбуткових установ та організацій, правильності формування ними  податкової звітності та подання  додатків до неї. 

Також, розглядалися питання порядку електронного адміністрування ПДВ, формування податкового кредиту бюджетними установами та визначення ними податкового зобов’язання, складання податкових накладних на умовний продаж  та відповідальності за порушення правил  ведення  обліку.  

Платників додатково повідомляю про наслідки порушення неприбутковими організаціями вимог податкового законодавства, зокрема, щодо  розподілу та використання доходів (прибутків) та  порядок відображення в звітності  благодійної діяльності.

Принагідно інформували платників про можливості та переваги використання електронних сервісів ДПС, зокрема, Електронного кабінету платника.

Крім того, посадовці постійно звертають увагу на необхідність застосування фізичними особами підприємцями II-IV груп єдиного податку  РРО або ПРРО у разі здійснення розрахунків з покупцями за готівку та інформує, що відновлено застосування штрафних санкцій за порушення законодавства щодо застосування РРО або ПРРО.

Також працівники ДПІ наголошують на можливості використання електронних сервісів ДПС  – Електронний кабінет та застосунок «Моя податкова», за допомогою яких можна в режимі реального часу провести звірку по платежах до бюджету, дізнатись про наявність чи відсутність податкового боргу, сплатити податки до бюджету тощо. За допомогою цих сервісів можна подати податкову звітність в електронному вигляді, автоматично перевірити заповнену звітність на наявність арифметичних помилок, переглянути особисту інформацію-реєстраційні дані, дані податкового обліку та реєстрів, дані щодо розрахунків з бюджетом.

Жмеринська ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області