Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вінницька ДПІ: Стан розрахунків з бюджетом та проведення звірки із сплати податків

опубліковано 24 червня 2024 о 16:10

До Вінницької ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області часто звертаються платники податків з питань щодо повноти сплати податків та  виникнення  податкового боргу. Особливо ці питання хвилюють суб’єктів господарювання, зокрема, тих хто бажає перейти на єдиний податок. Адже наявність заборгованості, навіть, по майнових податках  позбавляє  права перебування на спрощеній системі оподаткування. 

Серед основних причин виникнення заборгованості податківці називають: помилки у реквізитах при сплаті податків, недоплата у зв’язку зі зміною ставок/розміру деяких податків (з початку нового календарного року), технічні причини, коли платіж потрапляє на «не з’ясовані платежі», порушення термінів сплати податків, тощо. 

Фахівці Центру обслуговування платників на практиці навчають бажаючих платників як самостійно провести звірку і завчасно пересвідчитися у наявності/відсутності податкової заборгованості можливо за допомогою безкоштовного електронного сервісу Державної податкової служби України «Електронний кабінет платника податків» та мобільного застосунку «Моя податкова». 

Також платникам надаються практичні поради, слідуючи яким, можливо запобігти виникненню податкової заборгованості. Зокрема, зберігати квитанції про сплату податків та виписки з банківських рахунків не менше 3 календарних років, перед сплатою податків перевіряти актуальність рахунків для зарахування податків та зборів та після сплати перевіряти чи зараховано платіж.

Вінницька ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області