Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тренінги щодо листування з контролюючими органами засобами електронного зв’язку у Вінницькій ДПІ

опубліковано 14 жовтня 2024 о 10:44

Фахівці Вінницької  ДПІ Головного управління ДПС у Вінницькій  області систематично проводять тренінги для платників податків щодо використання електронних сервісів ДПС. 

Зокрема, інформують, що платники податків, які подають звітність в електронній формі та/або пройшли електронну ідентифікацію онлайн в Електронному кабінеті, можуть здійснювати листування з контролюючими органами засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог Законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги». У разі бажання або відмови отримувати документ через Електронний кабінет платника необхідно подати відповідну заяву. 

Фахівці розповідають, що заява про бажання отримувати документ через Електронний кабінет надсилається за ідентифікаторами форм F1391602 (для фізичних осіб) та J1391602 (для юридичних осіб). А заява про відмову отримувати документ через Електронний кабінет надсилається за ідентифікаторами форм F/J 1391702. Для цього необхідно створити заяву та заповнити її (вказати електрону адресу, реєстраційні дані платника заповнюються автоматично); перевірити, зберегти, підписати та відправити заяву до контролюючого органу.

Крім того, податківці повідомляють про можливість надсилання листів і звернень до податкових органів через мобільний застосунок «Моя податкова». Для того у розділі «Послуги» мобільного застосунку потрібно вибрати «Надіслати лист до ДПС»; вибрати контролюючий орган;  зазначити тип, тематику, короткий зміст листа;  прикріпити лист в електронному вигляді;  підписати та надіслати. 

Закликають завантажувати застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуватися онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовувати електронні сервіси ДПС.