Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформує Хмільницька ДПІ

опубліковано 14 жовтня 2024 о 11:21

Начальник Хмільницької ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області Леонід Радецький завжди з готовністю допомагає платникам розібратися із нормами податкового законодавства. Одним із останніх було звернення платника щодо дій в разі закриття об’єкта оподаткування. Податківець поінформував, що про закриття об’єкта оподаткування суб’єкт господарювання інформує контролюючий орган за основним місцем обліку шляхом подання повідомлення за ф. № 20-ОПП з позначкою «6 – Закриття об’єкта оподаткування» та з відповідною інформацією про об’єкт оподаткування, що закривається.
Подати повідомлення за ф. № 20-ОПП із позначкою про закриття об’єкта оподаткування та фактичне закриття на його підставі об’єкта оподаткування можливо лише для об’єкта оподаткування, що перебуває на обліку в контролюючому органі.
Отже, поданню повідомлення за ф. № 20-ОПП з ознакою надання інформації «6 – закриття об’єкта оподаткування» має передувати подання повідомлення за ф. № 20-ОПП з ознакою надання інформації «1 – первинне надання інформації про об’єкти оподаткування».
Платники податків можуть переглянути інформацію про наявні об’єкти оподаткування в режимі “Облікові дані платника” у приватній частині ІКС “Електронний кабінет”, та у разі необхідності внести відповідні зміни.
Відповідальність за неподання у строки та у випадках, передбачених Податковим кодексом України (далі – ПКУ), документів для взяття на облік у відповідному контролюючому органі передбачена п. 117.1 ст. 117 ПКУ.