Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Останнім днем сплати ЄСВ за ІІІ квартал п.р. є 18 жовтня

опубліковано 11 жовтня 2019 о 14:48

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує платникам про необхідність своєчасної сплати податків та зборів. Зокрема єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування має сплачуватися до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.

Проте нарахований за ІІІ-й календарний квартал 2019 року єдиний внесок слід сплатити не пізніше 18 жовтня (оскільки граничний термін сплати припадає на вихідний день, розрахунок слід провести в останній робочий день). Така вимога поширюється на платників єдиного внеску, зазначених у пунктах 4, 5 та 51 частини першої статті 4 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування». А це:  фізичні особи - підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування; особи, які провадять незалежну професійну діяльність, а саме наукову, літературну, артистичну, художню, освітню або викладацьку, а також медичну, юридичну практику, в тому числі адвокатську, нотаріальну діяльність, або особи, які провадять релігійну (місіонерську) діяльність, іншу подібну діяльність та отримують дохід від цієї діяльності; члени фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах.

Акцентуємо увагу, що з 1 жовтня поточного року діють нові рахунки для сплати коштів єдиного внеску. З Реєстром рахунків для сплати єдиного внеску по Вінницькій області можна ознайомитись за посиланням: https://vin.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/ .

Сектор комунікацій ГУ ДПС у Вінницькій області