Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування

опубліковано 14 вересня 2020 о 15:43

Наразі порядок зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування регулює Постанова КМУ від 11.12.2019р. №1165 (далі -Постанова), яка набрала чинності 01.02.2020р.

Істотною зміною є виведення з-під правового регулювання Постанови порядку прийняття рішення про реєстрацію/відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних. Проте такий порядок затвердили наказом Мінфіну від 12.12.2019р. №520.

Постановою затверджено новий Порядок зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, у додатках до якого визначено критерії ризиковості платника податку та критерії ризиковості здійснення операцій та перелік показників, за якими визначається позитивна податкова історія платника ПДВ.

Також, Постановою затверджено Порядок розгляду скарги щодо рішення про відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Механізм зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування, як і раніше, передбачає здійснення автоматизованого моніторингу відповідності податкової накладної/розрахунку коригування критеріям оцінки ступеня ризиків.

Крім того, податкові накладні/розрахунки коригування (крім розрахункв коригування, складених у разі зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг їх постачальнику та розрахунки коригування, складених на неплатника податку), що подаються на реєстрацію в Реєстрі, перевіряються на відповідність ознакам безумовної реєстрації.

Управління податкового адміністрування ГУ ДПС у Вінницькій області