Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Олег Мартинюк: На Вінниччині 127 офіційних мільйонерів

опубліковано 14 вересня 2020 о 15:56

«За підсумками деклараційної кампанії 2020 року на Вінниччині 127 офіційних мільйонерів. Їхня кількість зросла проти минулого року на 32 особи. Загальна сума, задекларованого вінницькими мільйонерами доходу сягнула майже 695,3 млн грн. Через податкових агентів вони вже сплатили близько 66,2 млн грн. податку на доходи фізичних осіб та 7,2 млн грн. військового збору. За проведеними перерахунками вони ще доплатять у бюджет 18,9 млн грн ПДФО та майже 2,2 млн грн. військового збору», наголосив під час прес-конференції в.о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Олег Мартинюк.

Він зазначив, що за статистикою найбільша кількість декларантів отримали свої мільйони від доходу з продажу рухомого та нерухомого майна – це 51 особа. Ще 26 громадян задекларували іноземні доходи. Доходи у вигляді дивідендів та зарплати отримали 20 мільйонерів. Дохід у вигляді спадщини – 10 вінничан. Дохід від здійснення незалежної професійної діяльності задекларувало 6 осіб. По декілька осіб заявили доходи від операцій з інвестиційними активами, доходи від надання майна у лізинг, доходи у вигляді роялті та доходи у вигляді додаткового блага.

Загалом, як підсумував посадовець, упродовж 8-ми місяців про свої минулорічні доходи прозвітувало 21,8 тисяч вінничан, котрі задекларували майже 1 млрд 671 млн грн доходів. Із  загальної кількості декларантів, понад 5,4 тисячі громадян реалізували своє право на податкову знижку. Після перерахунку їм повернули більше 12,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Тим же, хто мав декларувати доходи у обов’язковому порядку, у результаті перерахунків дорахували 45,6 млн грн. податку на доходи фізичних осіб та майже 7 млн грн. військового збору. Наразі з цих сум до бюджету вже надійшло більше 5,1 млн грн.

Сектор пресслужби ГУ ДПС у Вінницькій області