Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Консультації по телефону – просто і зручно

, опубліковано 12 квітня 2021 о 14:08

Враховуючи актуальність теми застосування РРО та ПРРО в ГУ  ДПС у Вінницькій області проводять активну різнопланову роботу направлену на роз’яснення норм законодавства щодо використання сучасних технологій. Так, відповіді на питання хто має обов’язок використовувати РРО, як правильно завантажити ПРРО та інші питання, отримали дозвонювачі під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія» проведеного начальником відділу фактичних перевірок Романом Насадюком на тему «Застосування РРО та ПРРО». Надаємо відповіді на актуальні питання: 

Питання: Оптова  торгівля пальним здійснюється не систематично Чи можна використовувати ПРРО?

Згідно діючого в Україні законодавства, використання ПРРО при оптовій торгівлі пальним забороняється. Має бути належним чином зареєстрований РРО.

Питання: Як  необхідно програмувати коди УКТ ЗЕД, якщо в продажу великий асортимент однотипних товарів? 

Код УКТ ЗЕД є обов’язковим реквізитом лише для підакцизних товарів оскільки забезпечує ідентифікацію конкретного товару.

 Питання: Що є виробами медичного призначення та лікарськими засобами з метою застосування РРО?

Відповідно до абзацу тридцять шостого ст. 2 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», із змінами та доповненнями, вироби медичного призначення (медичні вироби) – будь-який інструмент, апарат, прилад, пристрій, програмне забезпечення, матеріал або інший виріб, призначені для діагностики, лікування, профілактики організму людини та (або) забезпечення таких процесів.

Абзацом другим ст. 2 Закону України від 04 квітня 1996 року № 123/96-ВР «Про лікарські засоби» із змінами та доповненнями встановлено, що лікарський засіб – будь-яка речовина або комбінація речовин (одного або декількох активних фармацевтичних інгредієнтів (далі – АФІ) та допоміжних речовин)), що має властивості та призначена для лікування або профілактики захворювань у людей, чи будь-яка речовина або комбінація речовин (одного або декількох АФІ та допоміжних речовин), яка може бути призначена для запобігання вагітності, відновлення, корекції чи зміни фізіологічних функцій у людини шляхом здійснення фармакологічної, імунологічної або метаболічної дії або для встановлення медичного діагнозу.

Питання: Як проводити через РРО авансову оплату за товар з відстроченням?

Розрахункові операції у разі проведення авансової оплати за товар проводяться через РРО з зазначенням у касовому чеку «передоплата товарів» а у разі проведення розрахунків за відстроченим платежем – проводяться через РРО з використанням режиму попереднього програмування «погашення кредиту».     

Питання: Як друкувати чеки при використанні ПРРО? 

При використанні безкоштовного ПРРО дозволяється друк фіскальних чеків на різних пристроях.

Процедуру налаштування друку описано в керівництві користувача, що знаходиться в складі архівного файлу разом з програмним забезпеченням для завантаження.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»