Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Нова форма звітності

, опубліковано 05 травня 2021 о 10:43

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує платникам податків про запровадження з 01 квітня 2021 року щоквартальної об’єднаної звітності з податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Звертаємо увагу, що відповідно до Податкового кодексу України, щоквартальна звітність подається протягом  40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу. Форму звітності та Порядок її заповнення затверджено наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 № 4 та розміщено на сайті ДПС України. Слід пам’ятати, що відтепер до складу звітності включено 6 додатків, які є невід’ємною його частиною. Щодо заповнення звітності, то показники відображаються  з розбивкою по місяцях звітного кварталу.

Враховуючи норми п. 49.20. ст.49 ПКУ, а саме, якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем, останнім днем подання звітності  за 1 квартал 2021 року є 11 травня 2021 року.

Нагадаємо, що спосіб подання звітності платник обирає самостійно. Може подати особисто або уповноваженою на це особою;  надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення; подати  засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронні довірчі послуги".

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»