Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платникам єдиного податку

, опубліковано 21 березня 2022 о 11:17

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує платникам єдиного податку І та ІІ груп, що розмір податку для таких категорій платників є фіксованим. Зокрема, ставка єдиного податку для першої групи – не більше 10 % від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на початок року ( у 2022 році розмір єдиного податку для «спрощенців» першої групи становить  – 248,1 грн на місяць (2 481 грн х 10 %). Щодо ставки єдиного податку для другої групи, то вона не може бути більшою за 20 % від мінімальної зарплати, яка на 01.01.2022 становить 6 500 гривень ( у 2022 році розмір єдиного податку для ІІ групи становить не більше 1 300 грн на місяць (6 500 грн х 20 %).

Сплату податків ФОП можуть здійснити як в готівковій, так і безготівковій формах. Зважаючи на форс-мажорні обставини, сплату можна здійснити і платіжними картами за допомогою онлайн-банкінгу. 

Шановні підприємці – платники єдиного податку! Кожен з нас розуміє всі труднощі ведення бізнесу у воєнний час. Проте, без вашої підтримки неможливо належним чином забезпечити економічний тил  нашої держави. Тож просимо відповідально віднестися до обов’язку, та,  за можливості, сплатити податок.